مطالعات سويا خوران پاك در حوزه كاشت سويا

محصولات غذايي، در دسترس همه

یکشنبه ۲۳ شهریور ۰۴

مطالعات سويا خوران پاك در حوزه كاشت سويا

۸۳ بازديد

عوامل مؤثر بر تثبيت ازت در گياهان سويا خوران پاك

عوامل مؤثر بر تثبيت ازت در گياهان سويا خوران پاك

گره زايي در سويا به وسيله نيترات زياد بازداري مي شود مطالعات سويا خوران پاك نشان داده است كه تأخير بيشتري در تشكيل گره به واسطه نيترات در مقايسه با آمونيوم و اوره حاصل مي شود. دسترسي به آب اثر عمده اي بر تشكيل گره و تثبيت نيتروژن دارد، گره زايي با افزايش محتواي آب خاك تا زماني كه غرقابي شدن روي مي دهد افزايش مي يابد. تنش آبي به طور قابل توجهي تعداد رشته هاي سرايت تشكيل شده را كاهش مي دهد و از گره زايي جلوگيري مي كند. در غلظت هاي بالاي نمك در آب فعاليت گره به صورت منفي به واسطه بازداري اسمزي گره ها سويا خوران پاك كاهش مي يابد. اسيديته معمولاً گره زايي كاهش مي دهد و اسيديته كمتر از ۶ سبب كاهش گره بندي فعاليت ريزويبوم مي شود. در صورتي كه اسيديته خاك مورد كشت ما كمتر از اين ميزان باشد مي بايست با دادن آهك اسيديته خاك را بالا برد تا مناسب فعاليت باكتري شود و هم از سميت ناشي از آلمينيوم و منگنز در خاك هاي اسيدي جلوگيري كرد. تحقيقات نشان داده با افزايش CO2 تثبيت ازت هم افزايش مي يابد. علت اينكه سويا خوران پاك افزايش CO2 باعث افزايش فتوسنتز مي شود اين است كه قند بيشتري در اختيار باكتري قرار مي گيرد.

 

عوامل كاهش باكتري در مزارع سويا خوران پاك

سويا از دانه هاي خوراكي سويا خوران پاك و بخشي از خانواده نخود است كه امروزه از محصولات اصلي جهان محسوب مي شود. سويا همچنين به شكل روغن، شير، توفو و پروتئين تبديل مي شود و دو نوع عمده از سويا كشت مي شود كه زرد و سياه هستند. سويا كم چرب و كم كالري است و منبع غني از پروتئين، فيبر و بسياري ديگر از ويتامين ها و مواد معدني ضروري مي باشد. سويا در بسياري از شرايط پزشكي و علائم نيز مفيد است. عوامل زراعي چون آتش زدن مزرعه، آب ايستادگي، سله ممتد و خشكي موجب كاهش فعاليت باكتري مي شود. فشردگي خاك سبب كاهش رشد ريشه سويا خوران پاك و رشد گره هاي تثبيت ازت شده مي گردد. قدرت نفوذپذيري ريشه سويا رابطه معكوس با فشردگي خاك دارد و فشردگي خاك سبب كاهش وزن و تعداد گرهك هاي تثبيت ازت مي شود. كمبود عناصري چون كبالت، كلسيم، منيزيم، فسفر مولبيدن و آهن سبب كاهش يا عدم تشكيل گره هاي باكتريايي سويا مي شود. عناصر سنگين مانند كادميوم مي توانند سبب از بين رفتن گره هاي باكتريايي شود. گره ها ممكن است سطوحي از ويروس را داشته باشند كه فعاليت گره سويا خوران پاك را مستقيماً تحت تأثير قرار مي‌دهند.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.